Canada. 

Maandag waren we rond 13:30 in Vancouver. We gingen smorgens pas om 9:30 weg uit Seattle. Ik vond het veel te laat. We hadden een drive van 3 uur maar de stop aan de grens zou wel even kunnen duren. Aangezien we maar 1 middag hadden in Vancouver had ik voorgesteld om eerder vanuit Seattle te vertrekken maar dat leek niemand echt n goed idee… Dus we waren er pas laat. Met als gevolg dat we eigenlijk veel te weinig tijd hadden in de stad. We verlieten pas om 14:30 het hostel en hebben de bus gepakt naar Stanley Park en daar wel 40 min gelopen, want toen moesten we alweer terug naar ons hostel omdat we om 18:00 met z’n allen zouden gaan eten. Ik heb dus amper wat van de stad gezien en dat vond ik erg jammer.  

 Toen we in Stanley park liepen vonden de anderen dat t toch wel handig was geweest als we eerder waren vertrokken, dat maakte me een beetje pissig! Nog maar eens terug naar Vancouver dus. Eten was wel erg gezellig en daarna ben ik met Emily, Hugh, Soren, Karim en Alistair naar een bar en daarna naar een club geweest.  

  Dinsdag hadden we een drive van 7 uur naar de camping in Revelstoke. Op die camping waren onwiiiiijs veel muggen! En laten die het nou altijd op mij gemunt hebben…. Ik had alleen op m’n benen al 13 bulten. Een bult op m’n hand was meeeeega. Af en toe krijg ik allergische reacties van die stomme beesten. Het deed zon pijn, m’n hand was super gezwollen. Ik kon m’n vingers niet buigen en had niet echt kracht in m’n hand (zoals op de fotO was nog niet eens het ergst, ghehe). Andrew raadde me aan om er mee naar het ziekenhuis te gaan maar ik krijg wel vaker zon reactie, al was t nooit zo erg als nu, ik ging er vanuit dat t wel weer over zou gaan. Ik ben langs de pharmacy gegaan voor pillen en n crème.   
  Woensdag onderweg naar Banff ben ik samen met Hannah, Emily, Jordyn, violet en Aaron gaan raften. Dat was tof! Het was best duur dus ik twijfelde van te voren even maar het leek me wel een hele gave ervaring! En dat was t zeker! Met nog n andere jongen en onze ‘guide’ hebben we 1,5 uur geraft. Deze Tour zat op niveau 3-4 (van de 6) en was prima te doen. Even n scary moment toen we recht op n rots af gingen maar iedereen is in de boot gebleven. Behalve toen we even konden zwemmen, ik ben t water wel ingesprongen maar het was meeeeega koud! Dus ben maar weer snel de raft ingeklommen.   

 

 Tijdens onze tocht hebben we n beer gezien!! Supergaaf! Nog n relatief kleintje. Zo schattig. Hij stond langs de waterkant naar ons te kijken. Echt te lief! Ik had net foto’s gemaakt van t raften en m’n camera weer veilig opgeborgen, dus k was helaas te laat om n foto van de beer te maken. Maar dat beeld zal k niet snel meer vergeten. Zo lief!! Dat maakte het raften dus nog gaver!! Ik heb er zeker van genoten!   

 Na het raften zijn we naar Emerald Lake gereden. Helaas was het bewolkt en was het water dus niet zo prachtig als op de meeste foto’s van anderen te zien is. Ik was n klein beetje teleurgesteld omdat ik me zo had verheugd op dat mooie water. Niet dat t niet mooi was, maar ik weet dat t mooier kan… Ook hier dus nog maar eens naar terug.    

 Ik had al mijn hoop gevestigd op ons bezoek aan Lake Louise op donderdag. Toen we daar aankwamen was het ook bewolkt…. Snik. We hebben met z’n allen n hike gemaakt langs Mirror Lake en Lake Agnes naar het tea house waar we hebben geluncht. 

Toen we weer beneden kwamen was het wat minder bewolkt en kwamen de kleuren wat meer tot z’n recht, maar t was nog steeds niet blauw-blauw. Ooit ga ik dus ook hier terug haha.  

 Ik heb dus helaas minder van Canada genoten dan ik had gehoopt. Zo zonde dat het op de belangrijkste dagen van de trip (voor mij dan) bewolkt was. Het was alsnog onwijs gaaf en mooi om de meren te zien, maar ik had het zoveel mooier verwacht… 

 Donderdagavond na het eten zijn we met n aantal naar de Banff Hot Springs gegaan. Wist niet echt wat ik me er bij moest voorstellen maar het klonk wel erg aantrekkelijk. Uiteindelijk was het 1 groot warm zwembad, niet heel spectaculair; wel lekker warm! Emily, Jordyn en ik hadden een traditioneel badpak gehuurd..   

 Vrijdag hadden we n vrije dag in Banff en was het natuurlijk wel straal blauw, maar daar hadden we t nou net weer niet nodig. Was n vermoeiende dag. We hebben n beetje gelopen in t centrumpje. Overal van die toeristenwinkels en camping/hiking winkels. Ik ben niet zo goed met slenteren. Had dus al snel last van m’n heup, rug en enkels. 

 We zijn naar het Banff Springs Hotel gelopen wat wel gaaf was om te zien, maar verder was de dag niet boeiend. Het plan was om nadat we uit eten waren geweest nog uit te gaan maar ik had t zo gehad dat ik met n paar anderen terug ben gegaan naar de camping. Helaas zat de camping waar we verbleven (voor 3 nachten!) vol muggen, spinnen en kleine vliegjes. We zaten ergens helemaal achteraan en een pokke eind van de wc’s en douches.  

 Misschien waren mijn verwachtingen voor Canada te hoog, stom, jammer.. De temperatuur was wel heerlijk, de mensen zijn super vriendelijk en t land is heel schoon en groen. Ik heb er van genoten, natuurlijk. Want het is alsnog allemaal prachtig.  

 Maar had er toch meer van verwacht. Klinkt misschien een beetje stom zo, maarja. Soms vallen dingen helaas een beetje tegen. Ik weet wel dat ik zeker terug ga naar Canada. Als ik zorg dat ik iets meer de tijd heb en niet maar 1 dag op 1 plek ben dan kan ik zorgen dat ik niet weg hoef voordat ik al het prachtigs heb gezien! & ik weet wel dat ik NIET wil kamperen in Canada, hihi.  

 Nu zijn we weer terug in the States. We zijn al over de helft van onze trip.Tijd gaat snel hoorzitting! Heel veel liefs voor jullie in NL. Het weer wordt weer even beter geloof ik hè? Dat zou heel fijn zijn! Geniet er van dit weekend en tot over n paar weekjes. 

Liefs van Liz. 

2 gedachtes over “Canada. 

  1. Hè wat vervelend al die muggen ze nemen je iedere keer weer te grazen!!!!
    Het mocht dan niet strak blauw zijn bij de lakes, die wolkenpartijen zijn ook prachtig. En jij hebt weer een beer gespot! Misschien verwachtte je idd een beetje “too much”
    Geniet van rest van de trip. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s